Multe persoane iubesc sa se machieze, insa uita un anumit amanunt: daca nu curata orice urma de machiaj, anumite probleme ale pielii vor aparea destul de devreme. Indiferent daca apelati la medicul dermatolog sau cititi anumite bloguri despre skin care, e important sa fiti informati cu privire la demachierea corecta.
Acest proces implica mult mai multi pasi decat ceea ce credeti (adica doar aplicarea unui demachiant), iar daca iti vei urma cu strictete veti avea cu siguranta un ten lipsit de imperfectiuni. De altfel nu uitati sa cititi si sfaturi demachiere de la SpinMag.
Pentru inceput curatati surplusul de machiaj folosind o discheta si demachiant. Cu miscari circulare, stergeti machiajul de pe pometi, frunte, barbie si nas. Nu uitati nici de zona de langa urechi si linia parului! Repetati procesul pana cand nu se mai vede nicio urma de machiaj pe discheta. In ceea ce priveste zona ochilor, pe piata exista numeroase produse demachiante special concepute pentru pleoape si sprancene.
Comparativ cu celelalte tipuri de demachiant, produsele pentru zona ochilor au textura mult mai fina si nu contine alcool. Inainte de a le aplica, asigurati-va ca ati indepartat genele false.
Dupa ce ati curatat surplusul de machiaj, folositi un cleanser. De cele mai multe ori, demachiantul nu curata complet pielea, asadar veti avea nevoie de anumite produse extra. Achizitionati un cleanser special conceput pentru tipul tau de ten. In cazul in care aveti un ten acneic sau predispus la aparitia punctelor negre, va sugeram sa folositi un cleanser cu acid salicilic. Dupa ce ati curatat complet pielea cu ajutorul clenaserului, este timpul sa folositi apa micelara!
Acest produs minune este extrem de benefic pentru piele. Particulele de machiaj raman blocate in pori sau in riduri, ducand la aparitia anumitor probleme dermatologice cum ar fi acneea sau imbatranirea prematura. Daca folositi apa micelara de fiecare data cand va demachiati, automat sansele ca aceste imperfectiuni sa apara vor scadea. Aplicati putina apa micelara pe o discheta demachianta si incepeti sa stergeti tenul cu miscari circulare.
Axati-va in special pe zona ochilor, a nasului si a buzelor, dar si pe mandibula si zona urechilor. In ciuda faptului ca ati folosit un demachiant si v-ati spalat fata cu un cleanser, dupa ce folositi si apa micelara veti descoperi ca dischetele inca prezinta urme de machiaj. La final, dupa ce v-ati asigurat ca tenul dumneavoastra este complet curatat, clatiti-va fata cu apa calda. Anumiti producatori de ape micelare sustin ca acest produs nu trebuie clatit cu apa, insa medicii dermatologi spun ca produsele nu trebuie sa actioneze asupra pielii prea mult timp.
Dupa ce v-ati asigurat ca pielea este complet curatata, puteti folosi un exfoliant. Tineti minte ca exfoliantii care contin particule abrazive trebuie folositi intotdeauna o data pe saptamana si nu trebuie combinati cu exfoliantii chimici. De altfel, nu este indicat sa va exfoliati tenul cu produse alimentare cum ar fi mierea in combinatie cu zatul de cafea, malai sau bicarbonat de sodiu.
La final aplicati tonerul. Acest produs va inchide porii si va preveni aparitia acneei sau a punctelor negre.