De ce sunt importante palariile de bucatar?

Uniformele din multe ocupatii sunt importante din mai multe motive, de la a face sau a da o impresie buna, pana la a sugera responsabilitate si a produce un sentiment de unitate la locul de munca. Palariile de bucatar va ajuta sa semnificati vechimea intr-o bucatarie si sa creati un aer de respectabilitate, precum si sa aveti consideratii practice de siguranta.
O palarie de bucatar este una dintre cele mai usor de recunoscut palarii din lume si poate fi gasita in bucatariile din fiecare tara. Este o onoare sa porti palaria alba, indiferent daca sunteti bucatar sef sau ajutor de bucatar.

Palaria alba iconica, inalta sau toque blanche (frantuzescul pentru palarie alba) este mult mai mult decat un simplu accesoriu, a fost realizata pentru prima data in Franta in secolul al XVI-lea ca un mijloc de a pastra parul afara din mancare. Povestea il prezinta pe regele francez enervat de bucatarul sau pentru ca a gasit un fir de par in mancarea sa, asa ca nefericitul bucatar a fost decapitat. Asadar, in acest fel a inceput practica de a purta palarie in timp ce lucrati in bucatarie.

In secolele al XVI-lea si al XVII-lea, era neobisnuit ca barbatii si femeile sa-si tunda parul, ceea ce insemna ca multi barbati aveau parul lung. Acest lucru insemna adesea ca cu cat persoana este mai in varsta, cu atat parul lor va deveni mai lung, asa ca odata cu varsta, si experienta si vechimea se acumuleaza. Palariile au devenit mai inalte pentru a se potrivi cu parul mai lung.

Cu cat bucatarul este mai in varsta, cu atat palaria este mai inalta, bucatarul-sef fiind cel mai batran si avand cea mai inalta palarie.
Palaria este conceputa pentru a tine parul bucatarilor inauntru si pentru a opri orice posibilitate de a pica in mancare. Se spune ca pliurile palariei reprezinta cele 100 de moduri diferite in care se presupune ca un bucatar stie sa pregateasca si sa gateasca un ou.
Palaria traditionala de bucatar a fost intotdeauna alba pentru a sugera curatenia, dar bucatariile moderne au inceput sa permita introducerea diferitelor culori in functie de preferintele proprietarului. Uneori, intreaga uniforma de bucatar este colorata pentru a se potrivi cu marca unei anumite unitati.

Departamentele locale de sanatate solicita, de obicei, sa poarte o palarie adecvata in bucatarie din motive igienice, dar tipul exact depinde de alegerea bucatariei, atata timp cat parul este prins in mod adecvat. Cel mai popular tip de palarie de bucatar este inca toque blanche, dar aceasta palarie alba poate veni intr-o varietate de stiluri, de la utilizarea bumbacului, pana la palariile de hartie de unica folosinta.

Esarfa pentru cap nu este atat de obisnuita in zilele noastre, dar este ideala atat pentru parul lung, cat si pentru cel scurt, deoarece poate fi legata in jurul fruntii si innodata in spate, cuprinzand tot parul.

Plasa pentru par este folosita cel mai adesea cand bucatarii fabrica alimente industriale, dar si in bucatariile de catering la scara larga, cum ar fi scolile, spitalele si aeroporturile unde exista multi angajati. Plasele de par sunt usor de utilizat si functioneaza foarte bine pentru a va tine parul strans. Au avantajul ca sunt ieftine si pot fi pastrate in buzunar.

By Nicoleta

Lasă un răspuns

Related Posts