Bunaaa, dragile mele! Pentru ca suntem in perioada Sarbatorilor de Paste si pentru ca tendinta raw-vegan in alimentatie prinde din ce in ce mai mult avant, astazi o sa impartasesc cu voi o reteta de pasca raw vegan.
Mademoiselle Coco (Anca Alungulesei) m-a introdus in reteta si m-a pus la treaba, dar credeti-ma ca gustul final a meritat tot efortul. Care efort e redus la minimum, daca ma intrebi pe mine si daca facem o comparatie cu felul in care se prepara pasca traditionala, la cuptor.
Asadar, pentru ca vorbim despre raw vegan, nu folosim nici lapte, nici oua si nici zahar. Te-ntrebi cum e posibil? Te asigur ca e delicios, iar fotografia de mai jos sta marturie ca e si posibil:
Yum! Sa trecem la treaba!
Ingrediente pentru pasca raw vegan
Pentru aluat
- fulgi de ovaz
- nuci si migdale hidratate
- gem din curmale si smochine
- ulei de cocos, scortisoara, turmeric
Pentru crema
- caju hidratat
- lapte de caju
- fulgi de drojdie inactiva
- zeama de portocale si lamaie
- stafide
Mod de preparare pasca raw vegan
Prepararea aluatului
- Trece fulgii de ovaz prin blender, pentru a obtine faina.
- Nucile si migdalele se dau prin blender.
- Amestecam faina din fulgi de ovaz cu nucile si migdalele, peste care adaugam gemul din curmale si smochine si… framantam!
- Adaugam, dupa gust: ulei de cocos, scortisoara, turmeric.
Prepararea cremei
- Punem in blender caju hidratat, lapte de caju, fulgi de drojdie inactiva, zeama de portocale si zeama de lamaie si sare neiodata.
- Dupa ce le scoatem din blender, adaugam stafidele si amestecam.
Ultimii pasi:
- Intindem aluatul intr-o tava, peste care adaugam crema obtinuta si… decoram (cu stafide, impletituri de aluat).
- Lasam pasca la frigider o ora jumatate (aproximativ doua ore) si…